Travel

Sunday, July 22, 2012

Utrecht, week 1



Oioioi, mul on tunne,et pean tihedamalt kui kord nädalas postituse tegema, sest kogu tegevus on üsna intensiivne ja sellega kaasneb ka mind teades palju pilte. Piltide sorteerimine on juba keeruliseks kiskunud.

Seega, kokkuvõtlik ülevaade Teile.

Meie kursuse juhataja on Nausikaa, huvitav isiksus. Kui ta ütleks,et õpetab ka Hogwartsis, siis enamus meist jääks seda uskuma. Teisipäeval muuseumis olles ja meile maalide eripära tutvustades sekkus üks proua ja küsis " Do you have to speak so loud??!"
Konkreetne vastus Nausikaa poolt " YES"
Mulle meeldib tema " I dont care, I do whatever I want" iseloom.

 Kolmapäev: Rijksmuseum Amsterdamis.

Kuna tavaliselt on meil ajapiirang peal, siis on kogu protsess üsnagi intensiivne. Umbes kümme minutit kunstiteose peale. Ei hakka Teiega kõiki oma lemmikuid jagama, vaid mõned.





Minu lemmikud, muuseumi kauplused.
Rembrandt on üks minu vaieldamatu lemmik, tavaliselt ma lihtsalt vaatasin pilti ja sealt tuli otsus " mhmhm, huvitav" või " ei meeldi"
Nüüd aga on iga detaili uurimine nii põnev, mõelda miks see seal on ja fanatseerida kui võimalus on. Üleval olevad maalid sain endale näpata,et nende kohta tutvustust teha ja märkida ära omad mõtted. Pole ammu omast mullist välja saanud. Olgu, kas Teid ajab juba minu kunsti jutt haigutama?
Kokkuvõttes----kohutavalt palju muuseumi külastusi, linnast linna sõitmist, Utrechti linna avastamist, õhtused väljaskäimised uute sõpradega.



1. Janskerkhof/ Korte Jansstraat asuv väike hubane kohvik. Kohvi ja müüdavad võileivad on väga head, siiski raha säästmiseks käitun nagu paljud külastajad ( söön salaja kotist oma valmistatud võileiba) ja naudin oma kohvi. 





Neljapäev- Reede

Nautisime Shiraga reedet pärastlõunal linnapeal jalutades, tutvusime kandiga. Hiina toit kanali ääres ja esimene päike sel perioodil kui seal viibinud olen. Ahhetama ajasid kogu  second hand kauplused, sai vaid jutustatud, kui me seal elaksime, siis soetaks selle,teise ja kolmanda....

aktiivsed osavõtjad
Smoking Bride, ugly


Martha had bd.
left--Kate, Shira, Martha, Diva, Monica
Nolan









Ilmselgelt kõige omapärasema näoga kass




Laupäev- enesetunne oli küll nigel aga suure tahtejõuga ühinesin Shira ja Kateiga. Sõitsime idüllilise äärelinna juurde ja külastasime " Kasteel De Haari" Utrechtis. seda suurem oli üllatus, kui saime teada,et pole vaja maksta, sest seal aksepteeritakse muuseumikaarti. Lossi ringkäik oli ausaltöeldes nigelavõitu, 200 ruumi ja näidati umbes 7. Pealegi oli väga raske hoida pingsalt käes kõlarit,et elektrooniline giid Sulle olukorda tutvustaks, samal ajal Hollandalsest giid teistele rääkimas. Lossis oli lisaks tavalistele vaatamisväärsustele välja pandud " Pride expo". Sees pilte teha ei lubatud, olin üks eirajatest.













Today- ilmselge üleväsimus sellest kõigest, pealaekauba elan tänava poole ja hommikul kostev prügiauto ja puhastusmasinate müra oli kannatamatu. Värskendav pesu mõjus vaid ajutiselt, kohvi otsas. Otsustasin siiski seltskonnaga Amsterdami peale minna, sest tavaliselt ei toimu pühapäeviti Utrechtis midagi. Enamuse ajast jalutasime võimsas Vondeli pargis ja pärast suundusime Van Goghi muuseumisse, mis oli liiga ülerahvastatud ja tegi olemise mitte just nauditavaks. 








No comments:

Post a Comment